Puhelinsoitto vei yllättäen uuteen työhön – Joni liittyi Magento-tiimiimme

Vaikka työpaikan vaihto ei ole mielessä, voi ammattilaisenkin pää kääntyä oikean tilaisuuden tullen. Näin kävi ainakin ohjelmistoasiantuntija Joni Mustaniemelle, joka vahvistaa nyt Magento-tiimiämme. Alkumetreillä itseohjautuvuus, hyvä tiimi ja pienisuuri kulttuuri ovat tehneet vaikutuksen.

Loppuvuodesta 2016 Joni Mustaniemen puhelimen näytöllä vilkkuu saapuva puhelu ennestään tuntemattomasta numerosta. Pian vastaamisen jälkeen soittajaksi paljastuu headhuntteri, joka saa ylipuhuttua jatkokeskusteluihin kasvotusten.

– Työpaikan vaihtaminen ei ollut minulla tuolloin edes mielessä. Soitto kuitenkin johti yhdestä asiasta toiseen ja kohta olinkin jo haastattelussa Solteqin Juha Luomalan kanssa. Keskustelu tuntui luontevalta ja ajatukset menivät hyvin yksiin. Hyppy vakituisesta työstä askarrutti, mutta keskustelun päätteeksi mieli oli jo toisenlainen, Joni kertoo.

– Tekemistäni on aina ajanut halu olla mukana toteuttamassa verkkokaupparatkaisuja sekä selainpohjaisia ohjelmistoja. Puhelimen soidessa minulla oli jo aiempaa kokemusta Sharepointista, eCommerce-tuotekehityksestä Javalla sekä jonkin verran Magento-verkkokaupparatkaisusta. Palvelupäällikön roolissa myös asiakasrajapinta oli tullut tutuksi.

Jonin osaajaprofiili sopi kuin nakutettu Solteqiin, jossa palveluvalikoimaan oli juuri lisätty Magento-verkkokaupparatkaisu. Niinpä hänet saatiin tammikuussa 2017 vahvistamaan ratkaisun ympärille rakentuvaa uutta tiimiä. Samoihin aikoihin yrityskaupan myötä hankitun Pardcon Magento-ammattilaiset liittyivät osaksi Solteqia. Joni saikin heti tiimikavereikseen koko joukon huippuosaajia.

Uusiin tehtäviin siirtymisen jälkeen tuntemukset ovat miehen omien sanojen mukaan olleet todella positiivisia ja kaikki alkuvaiheen epäilykset työpaikan vaihdon suhteen ovat hälvenneet. Vaihtelevassa työssä on päässyt osallistumaan niin tarjousten tekoon kuin koodaamaankin kädet savessa. Ohessa on saanut vaikuttaa myös oman tiimin toimintamalleihin.

Sekä omassa työssä että Solteqin tavassa tehdä asioita Joni näkee paljon hyvää.

– Työ on hyvin pitkälle itseohjautuvaa ja turhia välikerroksia on karsittu, mikä on hyvä juttu. Välineet ovat kunnossa ja hyvät työkaverit ovat aina valmiita auttamaan tarvittaessa. Tekeminen on ollut sidosryhmästä riippumatta palkitsevaa.

– Lisäksi Solteq tarjoaa monipuolisesti palveluita kassajärjestelmistä verkkokaupan kautta digimarkkinointiin ja paljon muuta. Omaankin työhön saa uusia näkemyksiä nopeasti aina, kun sellaiseen on tarvetta. Solteq on myös niin sanottu pienisuuri yritys, eli päätösten tekeminen on helppoa ja keskustelu on avointa.

Tällä hetkellä Jonin sydän sykkii luonnollisesti kuitenkin Magentolle. Loppuun onkin vielä pakko antaa miehen itse kertoa, miksi.

– Mielestäni Magento on tullut jäädäkseen. Se on jo hyvin pitkälle viety tuote, jota on mielekästä laajentaa ja räätälöidä asiakkaalle sopivaksi ratkaisuksi. Se skaalautuu todella moneksi yrityskoosta riippumatta, siinä on paljon ominaisuuksia jo valmiiksi ja Magento community on todella aktiivinen. Juuri tämän tuotteen ja vieläpä osaavien tyyppien kanssa on ilo tehdä hommia.

Haku päällä?

Haluaisitko Jonin tai muiden solteqlaisten työkaveriksi? Onko pääsi kääntymässä? Kurkkaa Solteqin avoimet työpaikat Työnhakijat-sivuiltamme.

Lue_lisaa_Solteq_3.jpg